dimecres, 2 de gener de 2013

1. INTRODUCCIÓEls jocs esportius d'invasió podríem dir que són els més coneguts, ensenyats i practicats pel que fa al context socio-cultural on vivim. Així mateix, al nostre entorn existeix una gran promoció d'aquests tipus d'esports. Pràcticament en tots els pobles d'aquí hi ha camps de futbol, de futbet o de bàsquet. En canvi, no solen haver-ne de tir amb arc o de beisbol. També als mitjans de comunicació és d'aquests tipus d'esports (els d'invasió), però sobretot del futbol, dels que més es parla.

No obstant, no tota la gent que els coneix, ensenya o practica entén la veritable naturalesa  o la tàctica d'aquests jocs. D'acord amb Fraile Aranda, De Diego Vallejo, Monjas Aguado, Gutiérrez Cardeñosa,  i López Pastor (2001), són molts els tècnics esportius que ensenyen a xiquets sense tenir uns estudis bàsics previs qualificats. 

D'altra banda, Devís i Read (1990) senyalen que "cal conèixer l'essència del joc, els seus principis tàctics, per tal de poder extreure un profit més gran a la tècnica" (p.52).

Per tant, el que nosaltres pretenem en aquest bloc, i així ho definim com a objectiu principal, és informar sobre la relació que hi ha entre els jocs esportius d'invasió i la comprensió o aprenentatge tàctic. No obstant, també ens centrarem en la importància de l'ètica dins d'aquests.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada